Yleinen 2.9.2017

Linssi-makaronilaatikko

Linssi-makaronilaatikko on kasvisversio perinteiselle makaronilaatikolle. Sen voi tehdä myös täysin vegaanisena, tai siten että pelkästään jauheliha korvataan linsseillä. Molemmat versiot toimivat ja maistuvat takuulla myös perinteisemmälle sekaravinnonsyöjälle.

inssi-makaronilaatikko

Aina joskus saan lukijapalautetta joissa kysellään syytä satunnaisiin vegaani- tai kasvispainotteisiin resepteihin. Syitä tähän on oikeastaan kaksi…ensimmäinen niistä on se, että pidän kasvisruoista. Ne tuovat vaihtelua lihansyöjän arkeen ja ovat maultaan yleensä jotain muuta kuin perinteiset liharuoat. Toinen syy on se, että talouteeni kuuluu erittäin valistunut teini-ikäinen nuorimies joka on elämänkatsomukseltaan vähntäänkin 90% vegaani. Tämä teini-ikäisen maailmankatsomus yhdistettynä hieman pienempään perhekokoomme aiheuttaa sen, että kasvisruokia tulee tehtyä nykyisin erittäin paljon.

Ai niin. Linssi-makaronilaatikko toimii ihan kuten lihallinen esikuvansa. Se on parasta runsaalla ketsupilla.

Linssi-makaronilaatikko

  • 300 g tummaa makaronia.

Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan yhtä minuuttia vaille kypsäksi. Valuta makaroni ja kaada se uunivuokaan.

  • n. 300 g kypsiä linssejä. Linssien värillä ei ole väliä. Itse pidän kuitenkin eniten vihreistä.
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1/2 tlk tomaattimurskaa
  • n. 1 dl persiljaa silputtuna
  • 5 dl maitoa (tavallista/soija)
  • 3 kananmunaa (jätä pois jos haluat)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouheena
  • tilkka öljyä.

Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli, tomaattimurska, valutetut linssit ja persilja. Lisää seos makaronien joukkoon. Lisää myös maito/soijamaito ja kananmunat. Vegaaniversiossa kananmunat jätetään luonnollisesti pois. Sekoita ainekset. Paista uunissa 175C/45 minuuttia.