Yleinen 4.11.2017

Mifua curry-kookoskastikkeessa

Mifua curry-kookoskastikkeessa on nopea arkiruoka joka valmistuu vieläpä samaan aikaan kun riisit kiehuvat. Mifu kannattaa paistaa nopeasti kuumassa öljyssä, tällä tavoin valmistettuna sen pinta rapeutuu ja sisus pysyy pehmeänä.

mifua currykermakastikkeessa

© Teijo Salonpää

Olin itse alunperin hieman vastaan koko ajatusta mifun kaltaisesta elintarvikkeesta. Kaikesta huolimatta on se siltikin vakiinnuttanut asemansa omassa keittiössäni- en valmista sitä viikoittain, mutta 2-3 kertaa kuussa kuitenkin. Rakenteensa polesta mifu soveltuu omasta mielestäni hyvin wokkeihin ja nopeasti valmistettaviin pastakastikkeisiin…hauduttamista vaativiin ruokiin mifu kannattaa lisätä vasta ihan lopussa.

Mifua curry-kookoskastikkeessa

  • 1 pkt mifusuikaleita
  • 1/2 sipuli silputtuna
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1/2 tl korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 suolaa
  • tilkka öljyä.
  • …voit korvata mausteseoksen  myös käyttämällä valmista curryjauhetta.

Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista mifusuikaleet ja sipulisilppu nopeasti öljyssä. Lisää mausteet ja paista hetki. Lisää kookoskerma ja anna sen kiehahtaa. Tarjoa välittömästi keitetyn riisin kanssa.