Yleinen 23.2.2017

Nieriää seesamilla ja korianterilla

Jos jokin kala olisi pakko nimetä omaksi suosikikseni ruoanlaitossa, olisi nieriä, toiselta nimeltään rautu erittäin lähellä sitä. Nieriän maku on yksinkertaisesti herkullinen, se on myös helppo käsiteltävä ja filerointikin onnistuu muiltakin kuin ammattilaisilta.

nieriää seesamila ja korianterilla

Tämänkertaisen nieriäni valmistui kätevästi uunissa. Makumaailma on kuitenkin peräisin Aasiasta, seesamiöljyä, korianteria ja osterikastikettta. Kalan annetaan myös maustua useita tunteja ennen kypsennystä.

Nieriää seesamilla ja korianterilla

  • 1 nieriä (n. 700g)
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 dl silputtua korianteria
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1/2 limen puristettu mehu.

Viillä kalannahkaan viiltoja tasaisin välein molemmin puolin kalaa. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Täytä viillot marinadilla. Jos marinadia jää yli, ripottele se kalan sisälle. Kääri kala kaksinkertaiseen folioon. Anna maustua 2-3 tuntia.

Kypsennä uunissa (edelleen folioon käärittynä) 200C/20 minuuttia. Aukaise tämän jälkeen folio, ja nosta uunin lämpötila 250-asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia niin että kalan pinta ruskistuu.