Yleinen 31.10.2017

Paistettua turskaa ja paahdettua myskikurpitsaa

Juuri nyt kurpitsasesonki on parhaimmillaan ja sitä kannattaakin hyödyntää. Oma suosikkini kurpitsoista on ehdottomasti myskikurpitsa. Myskikurpitsa on helppo ja puhdistaa ja sen kypsennys onnistuu helpoiten uunissa. Se sopii lisukkeeksi melkeinpä mille vain…itse tein se kuitenkin paistetulle turskalle, joka jää auttamatta hieman sivuosarooliin tässä ruoassa.

turskaa ja paahdettua myskikurpitsaa

© Teijo Salonpää

Jos haluat, voit korvata turskan myös kotimaisella kalalla. Esimerkiksi hauki- tai ahvenfileet käyvät oikein mainiosti käytettäväksi tässä ruoassa. Fileiden paksuus kannattaa kuitenkin huomioida niitä paistettaessa, todennäköisesti hauki- tai ahvenfileet ovat huomattavasti ohuempia kuin turskafileet ja kypsennysaika on tästä johtuen lyhyempi.

Paistettua turskaa ja paahdettua myskikurpitsaa

Aloita ruoan valmistus kurpitsan kypsentämisestä.

Paahdettua myskikurpitsaa

  • 1 myskikurpitsa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa.

Halkaise kurpitsa. Poista kurpitsasta siemenet ja irtonainen sisus. Leikkaa kurpitsa pitkittäissuunnassa 2-3 senttiä paksuihin siivuihin. Levitä siivujen päälle öljy. Sekoita mausteet keskenään ja ripottele seos kurpitsasiivujen päälle. Paahda uunissa 225C/30 min. Anna kurpitsan hieman jäähtyä. Poista kurpitsasta kuoret ja kuutioi se.

Paistettua turskaa

  • 2 turskan selkäfilettä
  • 1-2 dl valkoviiniä (paistinpannun pohjasta riippuen)
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua ruohosipulia.

Kuumenna pannu ja lisää öjy ja voi. Lisää turskafileet kuumalle pannulle ja ruskista ne nopeasti molemminpuolin. Lisää suola ja mustapippuri. Kaada viini pannulle ja anna hautua viitisen minuuttia kannella peitettynä. Lisää lopuksi ruohosipuli.