Yleinen 11.10.2016

Punajuuri-sinihomejuustogratiini

Yksinkertaiset yhdessä, punajuuri ja aurajuusto. Yksinkertaista, helppoa ja takuulla herkullista. Ruoan suurin haaste onkin saada kädet puhtaiksi valmistuksen jälkeen.

Punajuuri-sinihomejuustogratiini

Punajuuri-sinihomejuustogratiini toimii hyvin melkein minkä tahansa liharuoan lisukkeena. Annoskokoa lisäämällä se menee myös itsenäisenä kasvisruokana- lisäksi se kestää hyvin myös pakastamisen. Esimerkiksi itse valmistin tämän gratiinin paistetulle lohelle, loput siitä pakastin yhden annoksen pakasterasioissa…joilla olen ruokkinut itseäni useampaan otteeseen työpaikan lounastunnilla.

Punajuuri-sinihomejuustogratiini

Mikäli valmistat gratiinin itsenäiseksi pääruoaksi, voit lisätä ruokaan ennen kypsennystä kourallisen manteleita tai saksanpähkinöitä.

  • n. 10 punajuurta (sellaisia
  • 170 g sinihomejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl tuoretta timjamia
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa.

Kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Murskaa valkosipuli ja silppua timjami, Sekoita uunivuoassa keskenään punajuuri, murustettu juusto, valkosipuli, puolet timjamista, suola ja pippuri sekä mahdolliset pähkinät. Kaada lopuksi kerma päälle. Kypsennä 200C/30 min. Koristele lopuksi timjamilla.