Yleinen 20.8.2017

Savusiika-fetapiirakka

Jos suolaista piirakkaa tekemään alkaessa ei osaa päättää feta- ja savustetusta kalasta tehdyn piirakan väliltä, voi pulman ratkaista käyttämällä täytteenä molempia. Fetajuusto ja savustettu kala nimittäin sopivat makunsa puolesta oikein hyvin samaan piirakkaan.

savusiika-fetapiirakka

Tarkkaavaiset lukijat ovat varmasti huomanneetkin jo aiemmista piirakkaresepteistäni sen etten omista piirakkavuokaa. Syitä vuoan puuttumiseen on monia, tärkeimpänä ehkä sekin että omistan useita uuninkestäviä paistinpannuja. Ja jostain estetiikan oikusta satun pitämään valurautapannun ulkonäöstä tarjoiluastiana.

Savusiika-fetapiirakka

Ohje on n. 20 cm halkaisijaltaan olevalle vuoalle.

  • 200 g lehti- tai piirakkataikinaa.

Kaulitse taikina leivinpaperille. Nosta taikina paistoastiaan. Tasoita reunat veitsellä. Säästä yli jäänyt taikina.

Savusiikatäyte:

  • 200 g savusiikaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 punttia tuoretta tilliä
  • 1 shalottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria.

Sekoita kaikki ainekset. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Kaulitse ylijääneestä taikinasta ohuita nauhoja ja nosta ne täytteen päälle. Paista 200C/30-40 minuuttia uunista riippuen.