Yleinen 17.4.2016

Sinappi-sitruunasilakat uunissa

Haluatteko kuulla helpon, nopean ja älyttömän hyvän silakkaohjeen? No kerron vaikka ette haluaisikaan, sinappi-sitruunasilakat. Aikaa tämän tekemiseen ei mene edes puolta tuntia. Tarkoittaa sitä, että samalla kun perunat kiehuvat- valmistat pääruoan alusta loppuun. Sinappi-sitruunasilakat  

Lisukkeeksi silakoille käy erinomaisesti puikulaperunoista tehty perunamuusi. Suosittelen muuten tekemään muusin kuorineen höyryttämällä ja kuorineen kypsennetyistä perunoista. Miksikö? No siksi että muusi maistuukin silloin joltain, eikä vain maitoon muhennetuilta perunoilta.

Sinappi-sitruunasilakat uunissa

Voit muokata sinappisilakoiden ohjetta omaan makuun mikäli haluat. Jos haluat reseptistä vähän fiinimmän, käytä sinappina dijon-sinappia ja lorauta sekaan tilkka valkoviiniä ja kourallinen tuoreita yrttejä. Jos et pidä koko sinapista, jätä sinappi pois ja korvaa se vaikka bbq-kastikkeella. Jos valkosipulin aromi on mielestäsi tuoksu eikä haju, triplaa ohjeessa käytetty valkosipulin määrä.

  • 400 g silakkafileitä
  • 1 tl mustapippuria rouheena (myllystä)
  • 1/2 sitruunan mehu puristettuna
  • 1/2 sitruuna siivutettuna
  • 2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 1 tl tomaattipyrettä (hätätapauksessa myös ketsuppi käy)
  • 1 tl sinappia per silakkafile
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl vettä.

Levitä sinappi silakkafileiden päälle. Ripottele niiden päälle suola ja pippuri. Kääri fileet rullalle ja laita ne uunivuokaan tai pieneen uuninkestävään paistinpannuun. Sekoita keskenään sitruunanmehu, tomaattipyre ja vesi. Kaada seos rullattujen fileiden päälle. Levitä fileiden päälle vielä valkosipuli, siivutettu sitruuna ja pippuria. Paista uunissa 225C /10 minuuttia, alenna tämän jälkeen lämpö 175C ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.