Yleinen 29.10.2016

Sinappinen vuohenjuustolohi ja uunijuureksia

Syksyn tulon omassa keittiössäni huomaa helposti siitä, että uuni- ja pataruoat lisääntyvät huomattavasti. Olen usein miettinyt ilmiön syytä, enkä ole keksinyt siihen mitään järkevää selitystä. Itselläni syksy on töissä aina kiireinen, se on henkilökohtainen selitykseni, viikonloppuisin tekee mieli ottaa vähän rennommin. En kuitenkaan usko syksyn olevan kaikilla aloilla poikkeava työkuormansa puolesta. Ehkä syksyllä vain tekeekin mieli ottaa rennommin, en tiedä.

Sinappinen vuohenjuustolohi ja uunijuureksia

Tämän kertainen ruoka syntyi hetken mielijohteesta ja siitä että kävin nälkäisenä kaupassa. Kauppaan mennessä mielessä oli jokin ruoka johon tulisi vuohenjuustoa…ja satokauden juurekset nyt oli vain osattu asetella kaupassa houkuttelevasti kulkuväylälleni. Se olikin oikeastaan siinä, niin ja jälkikasvun toiveena oli jotain kalaruokaa. Sinappi päätyi ruokaan puoliksi vahingossa, makuja hakiessani mietin makua joka tukisi ruoan rasvaisuutta- ja sinappihan on kuin tehty siihen. Vaikka ajatus sinapista kalaruoassa voikin kuulostaa oudolta, toimii se hyvin lohen kanssa.

Sinappinen vuohenjuustolohi ja uunijuureksia

Voit valmistaa lohen joko perinteisenä, yhdessä osassa kypsennettynä uunilohena- tai ohjeen mukaisesti nahattomaksi fileroituna ja paloiteltuna.

Uunijuurekset

  • puolikas, iso juuriselleri
  • iso pala palsternakkaa
  • 1 iso porkkana
  • 1 iso punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja pippuria.

Kuori kaikki kasvikset. Kuutioi selleri, palsternakka ja porkkana. Siivuta punasipuli. Sekoita keskenään kasvikset ja purista sekaan valkosipulin kynnet. Sekoita hunaja, oliiviöljy, suola ja pippuri. Kypsennä 175C/60 min.

Sinappinen vuohenjuustolohi

  • n. 600 g lohifilettä
  • 1 rkl voimakasta sinappia
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 1 dl kermaa
  • ripaus suolaa ja pippuria.

Fileroi lohi nahattomaksi, paloittele se sen jälkeen hieman suupalaa reilummiksi paloiksi. Sekoita uunivuoassa lohen sekaan seuola, pippuri ja sinappi. Ripottele päälle murusteltu vuohenjuusto. Kaada päälle kerma. Kypsennä 175C/30 min.