Blogit

Tomaattipossua ja paahdettua avocadoa

27.1.2016 Teksti: Teijo Salonpää

Hyvän ruoan ei aina tarvitse olla vaikeaa ja hidasta valmistaa. Tämän herkullisen possun fileen avocadolla loihdit alle puolen tunnissa. Annoksen salaisuus piilee avocadossa, limessä ja rosmariinissä. Kolme ainesta joiden ei vältttämättä uskoisi toimivan yhdessä. Mutta nehän toimivat. Avocadon pehmeys ja lievä makeus, limen terävyys ja rosmariinin aromikkuus korostavat kaikki toistensa makua.

tomaattipossua ja paahdettua avocadoa

Tomaattipossu on puolestaan yksinkertaista ja kaunista, nopeaa ja helppoa. Possun sisäfile paahdetaan nopeasti leikkuupinnoiltaan – tomaattia, mausteita ja nopea haudutus. Muuta ei tarvitakaan, herkullinen ateria on valmis.

Paahdettua avocadoa

Tomaattipossua ja paahdettua avocadoa

Ruoan valmistus kannattaa aloittaa laittamalla uuni lämpenemään 250C-asteelle.

Tomaattipossua

  • possun sisäfile
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl kanafondia
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 2 dl vettä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 1 rkl öljyä paistamiseen.

Leikkaa possun file 4-5 cm mittaisin paloihin. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy, ruskista leikkuupinnat nopeasti. Alenna lämpöä, tomaattimurska, kanafondi ja vesi. Anna kiehahtaa. Lisää mausteet ja anna hautua 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Paahdettu avocado

  • 3 kypsää avocadoa
  • 1 lime
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1-2 rkl tuoretta rosmariiniä.

Halkaise avocadot ja poista niiden kivet. Halkaise puolitetut avocadot vielä kertaalleen. Purista limestä mehu avocadoille, lisää öljy, suola ja rosmariini. Sekoita.

Paahda 250C n. 5 minuuttia…eli kunnes avocadon reunat ovat saaneet reilusti väriä.