Blogit

Työmatkalaisen iltapala

29.2.2016 Teksti: Teijo Salonpää

Kaikki paljon työkseen matkustavat tietävät ongelman, järkevästi syöminen on etenkin iltaisin haastavaa. Tietysti jos ruokavalio koostuisi vain nopeista hiilihydraateista, oluesta, suolasta ja rasvasta- ei koko ongelmaa olisi. Suomesta ei löydy niin pientä kylää, ettei sieltä saisi iltaisin noita edellä mainittuja. Ongelma alkaakin muodostumaan siinä vaiheessa, kun toiveena olisi olisi kohtuullisen terveellinen ja/tai edes kaukaisesti kotiruokaa, tai paremminkin kotona syötyä iltapalaa muistuttava kokemus.

Työmatkalaisen iltapala

Käsi ylös kaikki jotka syötte tavallisesti arkena iltapalaksi pihviä, hampurilaista tai huonosti tehtyä aasialaista tai kanasalaattia? No en minäkään. Työmatkailijan iltapalatarjonta rajoittuu kuitenkin käytännössä edellä mainittuihin. Itse matkustan työni puolesta paljon, etupäässä vielä kotimaassa. Jossain siinä kohtaa kun hotellien aamupalanjärjestyksen osaa henkilökuntaa paremmin, alkaa myös hotellien iltapalatarjonta kyllästyttämään. Työmatkoillani en edes halua uusia elämyksiä, tai haluan, mutta yleensä olen liian kiireinen, väsynyt ja huonosti palkattu sellaisten hankkimiseen ainakaan nykyisellä matkustustahdillani.

Jopa Helsingissä on kuitenkin mahdoton löytää iltapalaa jota kaipaisin. Siis sellaista hotellin ravintolaa jossa voisi syödä oikean iltapalan, sellaisen jonne voisi mennä villasukat jalassa, istua upottavaan säkkituoliin tai kuluneelle sohvalle kirjan tai iPadin kanssa. Kaipaisinkin ravintolaa, tai paremminkin hotellia jossa olisi ravintola jonka aamupalapöytä on saatavilla myös iltaisin. Epämuodollisuus olisi plussaa- neljän ari arvon muodostustason mukainen palvelun arvon nousu tapahtuisi dress codella johon kuuluisi yöpuvun housut. Siis oikeasti, sellainen hotelli jonka ravintolaan voisi kävellä oloasuhousuilla, tehdä pari voileipää ja heittäytyä sohvan nurkkaan katsomaan yhdeksän uutisia. Hurjimmat voisivat ottaa jälkiruoaksi oluen, se pitäisi kuitenkin juoda suoraan tölkistä.

Mitäkö muuten syön tänään iltapalaksi? No mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, hyvin todennäköisesti kanasalaatin tai kana-caesarsalaatin.