Välipalapatukat
Itse tehdyt välipalapatukat on loistava välipala. Ne kulkevat näppärästi mukana käsilaukussa ja taltuttavat orastavan pikkunälän.
Ainekset
Välipalapatukat
- 10 dl kaurahiutaleita
- 1 1/2 dl pähkinöitä ja manteleita rouhittuna
- 1 dl rusinoita tai karpaloita hienonnettuna
- 1/2 tl kardemummaa
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl siirappia
- 1 dl fariinisokeria
Valmistusohje
Välipalapatukat tehdään helposti näin:
1. Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät ja mantelit, rusinat tai karpalot sekä kardemumma
2. Mittaa kattilaan voi, siirappi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.
3. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
4. Painele ’taikina’ leivinpaperilla vuorattuun pienehköön uunivuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa 2 tunnin ajan.
5. Leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi ja kääri ne leivinpaperiin.
6. Säilytä välipalapatukat ilmatiiviissä purkissa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Välipalapatukat – poimi ohjeet, joilla tankkaat lisäenergiaa terveellisesti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous