Reseptit

Välipalapatukat

Itse tehdyt välipalapatukat on loistava välipala. Ne kulkevat näppärästi mukana käsilaukussa ja taltuttavat orastavan pikkunälän.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Välipalapatukat

  • 10 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 dl pähkinöitä ja manteleita rouhittuna
  • 1 dl rusinoita tai karpaloita hienonnettuna
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl fariinisokeria

Valmistusohje

Välipalapatukat tehdään helposti näin:

1. Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät ja mantelit, rusinat tai karpalot sekä kardemumma

2. Mittaa kattilaan voi, siirappi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.

3. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

4. Painele ’taikina’ leivinpaperilla vuorattuun pienehköön uunivuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa 2 tunnin ajan.

5. Leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi ja kääri ne leivinpaperiin.

6. Säilytä välipalapatukat ilmatiiviissä purkissa.

Katso myös: Terveellinen välipala pitää olon energisenä – poimi välipalavinkit kuntoilijalle sekä toimisto- ja etätyöläiselle

Katso myös Kotiliesi.fi: Välipalapatukat – poimi ohjeet, joilla tankkaat lisäenergiaa terveellisesti

X