Piparkakut
Ainekset
- 425 g voita
- 425 g sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl siirappia
- 2 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 muna
- 1 kg jauhoja
- 4 tl soodaa
Valmistusohje
1. Kiehauta siirappi ja mausteet, anna seoksen jäähtyä. Vatkaa voi siirappiseokseen. Lisää taikinaan muna, vatkattu kerma ja viimeiseksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan seistä seuraavaan päivään jääkaapissa.
2. Ota taikinasta aina pieni pala kerrallaan leivinpöydälle kaulittavaksi. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi. Paista piparit 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Pipareiden maku on parhaimmillaan 1–2 viikkoa leipomisesta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous