Reseptit

Piparkakut

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 425 g voita
  • 425 g sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl siirappia
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 muna
  • 1 kg jauhoja
  • 4 tl soodaa

Valmistusohje

1. Kiehauta siirappi ja mausteet, anna seoksen jäähtyä. Vatkaa voi siirappiseokseen. Lisää taikinaan muna, vatkattu kerma ja viimeiseksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan seistä seuraavaan päivään jääkaapissa.

2. Ota taikinasta aina pieni pala kerrallaan leivinpöydälle kaulittavaksi. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi. Paista piparit 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Pipareiden maku on parhaimmillaan 1–2 viikkoa leipomisesta.

X