makeat 10.6.2017

Peanut butter cake eli maapähkinävoikakku

Teksti: Minna Valtonen

Suureen makeannälkään löytyy ratkaisu! Maapähkinävoikakku kätkee sisälleen kinuskia, suklaata, sekä pehmeää maapähkinävoikreemiä.

Minun oli tarkoitus koristella kakku suolaisilla maapähkinöillä, mutta ne mokomat jäivät kauppaan, joten pikapelastuksena toimivat värikkäät nonparellit.

Kakkupohjat ovat ihanan suklaisia ja jämäköitä. Niitä ei ole tarkoitus kostuttaa erikseen, sillä rouheinen kakku tuo mukavaa kontrastia pehmeiden täytteiden kanssa. Jos malttaa, niin tätä kanattaa pitää kylmässä tekeytymässä yksi vuorokausi, jolloin kakku on entistä herkullisempi!

Peanutbuttercake eli maapähkinävoikakku

10-12 hengelle

n. 25.28 cm leveään vuokaan

Suklaapohja

  • 120 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 kpl kananmunia
  • 1 dl taloussokeria
  • 2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Sulatan voi kattilassa ja lisää siihen pienitty suklaa. Lämmitä tarvittaessa vielä hieman lisää, jotta suklaa sulaa kokonaan. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa joukkoon kananmunat ja sekoita lopuksi siivilöidyt jauhot (+leivinjauhe) puuhaarukalla tai pallovispilällä. Älä sekoita enempää, kuin on tarve, sillä muuten taikina sitkisttyy.

Paista 150 asteessa 30 min.

Maapähkinävoikreemi

  • 125 g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
  • 3/4 prk marshmallow fluff -vaahtokarkkitahnaa
  • 200 g sileää maapähkinävoita

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä 1-2 h. Vatkaa yleiskoneella vaahdoksi ja lisää vaahtokarkkitahna. Vatkaa vielä hetki, lisää maapähkinävoi ja vatkaa vielä sen verran, että seos on tasaista ja paksua.

Suklaakuorrute

  • 100 g tummaa suklaata
  • 30 g voita
  • 0,5 dl kuohukermaa

Kiehauta kerma ja voi. Lisää silputtu suklaa ja lämmitä sen verran että suklaa sulaa. Säilytä lämpimän uunin päällä tarvittaessa.

Kinuskikuorrute

  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl glukoosisiirappia
  • 2 dl kuohukermaa

Mittaa kaikki aineet kattilaan kuumenna keskilämmöllä ja mittaa 10 Min aikaa, kun seos alkaa kuplia.

Anna jäähtyä huoneenlämpöön.

Lisäksi

Nonparelleilla tai suolapähkinöitä hieman rouhittuna

Kasaaminen

Leikkaa paistettu ja jäähdytetty kakku kolmeen osaan. Valmista kreemi ja lusikoi puolet siitä ensimmäisen kakkupohjan päälle. Jätä loput kuorrutusta varten.

Aseta toinen kakkupohja ensimmäisen päälle ja valuta vajaa puolet kinuskista ja suklaakuorrutteesta toisen kakkupohjan päälle. Aseta viimeinen kakkupala päälle ja kuorruta kakku ohuesti lopulla maapähkinävoikreemillä.

Nosta kakku pakastimeen 15 minuutiksi, jotta kreemi pinta hieman jähmettyy. Säilytä suklaakuorrutte tarvittaessa lämpimän uunin päällä tai 50 asteisessa uunissa sillä aikaa.

Kun kreemi on hiukan kohmettunut, valuta suklaakuorutteen loppu kakun reunoille valuvaksi. Kaada keskelle kinuski ja pyöritä lusikalla ympyrää kuorutteiden pinnalla, jotta ne hieman sekoittuvat.

Koristele nonparelleilla tai maapähkinärouheella.

peanutbuttercake

Minna Valtonen

Kommentit (2)

Juu, kaikki missä on maapähkinävoita ja toffeeta on lähes vastustamatonta. 🙂

Voi apua miten herkulliselle tämäkin näyttää… oijoij… Perhe ei ehkä tykkäisi pahaa, jos tekisin tuollaista 😉

Juu, kaikki missä on maapähkinävoita ja toffeeta on lähes vastustamatonta. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *