makeat 15.8.2016

Tahmapiirakka

Teksti: Minna Valtonen
vaahtokarkkipiirakka

vaahtokarkkipiirakka

Jos sinun tekee mieli jotain helppoa leivottavaa, joka varmasti vie makeannälän, on ratkaisuksi olemassa suussa sulava ja ihanan tahmainen tahmapiirakka. Täyte on makeaa vaahtokarkkitahnaa, jota löytyy monista hyvin varustetuista marketeista valmiina pienissä purkeissa. Tätä tahnaa voi käyttää monissa leivonnaisissa osana, tai levittää suoraan leivän päälle suklaalevitteen tavoin.

Tahmapiirakka valmistuu nopeasti ja mikä parasta – kuorutteiden jähmettymistä ei tarvitse odotella, vaan koko komeus lusikoidaan heti valmistuttuaan suuhun.

Tahmapiirakka on siis parasta tuoreena, ja sitä ei kannata etukäteen tehdä odottelemaan.

 

tahmakakku

Ihanan tahmainen ja makea herkku on parasta tuoreena, kun kuorrute on vielä sulaa.

tahmakakku


Tahmapiirakka

Pohja:

  • 4 kpl kananmunia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

 

Täyte:

  • 150 g vaniljan makuista vaahtokarkkitahnaa (löytää monesti kaupoista nimellä marshmallow fluff)

 

Kuorrute:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet eri astiaan, sekoita ja siivilöi parissa erässä munavaahdon sekaan.

Kaada leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uuninpellille ja paista uunista riippuen keskitasolla n. 7 min.

Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi. Leikkaa pohja puoliksi ja asettele toinen puolikas tarjoiluvadille.

Lusikoi vaahtokarkkitahnaa pohjan päälle ja aseta toinen kakkupuolikas kanneksi.

Kiehauta kerma pienessä kattilassa. Sammuta levy ja lisää suklaapalat ja voinokare. Anna sulaa välillä sekoittaen. Kun suklaaseos on sileää, kaada se kakun päälle.

Nauti tahmaava tahmakakku heti, kun suklaa on vielä sulaa.

tahmakakku

Tahmapiirakka on parasta HETI kuorrutuksen jälkeen

Minna Valtonen