makeat 30.10.2016

Värikäs suklaa-kinuskikakku

Teksti: Minna Valtonen
suklaakakku

suklaakakku

 

Kakkupainotteisia julkaisuja tullut aika paljon, joten jatketaan samalla linjalla. Meillä on kunnon synttäriputki tässä loppusyksystä, joten kakkuja saa leipoa urakalla. Tällä kertaa kyhäsin kaappiin jääneistä jämäsokerimassoista värikkään päällysen, joka aseteltiin suklaakuorrutteen päälle. Tuli siis aikamoinen pommi, suklaineen, kinuskeineen ja sokerikuorutteineen!

sokerimassakakku


 

Värikäs suklaa-kinuskikakku

n. 15 hengelle

Kakkupohja

  • 6 kpl kananmunaa
  • 2 dl taloussokeria
  • 1,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl perunajauhoja
  • 50 g voita

 

Kinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl glukoosisiirappia
  • 3 rkl voita
  • rasvaa vuoan voiteluun

 

Suklaaganache

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl voita

 

Vaniljatäyte

  • 5 dl vispiä
  • 4 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 1/3 tl vaniljasokeria

 

Lisäksi

  • 150 g aprikoosimarmeladia kakun täytteeksi
  • 250 g vaaleanpunaista sokerimassaa
  • 250 g oranssia sokerimassaa
  • 250 g vaaleansinistä sokerimassaa

 

Valmistaminen:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilöidyt kuivat aineet ja lopuksi sula rasva. Kaada voideltuun, ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n. 30-35 min.

Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

 

Mittaa kinuskin kaikki muut aineet kattilaan paitsi voi. Keitä lieden keskilämmöllä niin, että seos kuplii 10 min.

Suklaaganachen teon voi aloittaa samaan aikaan. Keitä sitä varten kerma ja samuta liesi. Lisää pienitty suklaa ja voinokareet joukkoon ja anna sulaa kannen alla sammutetun levyn päällä rauhassa sillä aikaa kun kinuski kiehuu.

Kun kinuski on valmista, lisää voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.

Vatkaa vispi kreemijauheen ja vaniljasokerin kera vaahdoksi.

 

Levitä kakkupohjan päälle aprikoosimarmeladia. Lusikoi sen päälle puolet jäähtyneestä kinuskista. Tämän päälle vielä vaniljavaahto. Lisää toinen kerros ja toista täytteet.

Paina kakun päältä niin, että täytekerrokset ovat tasaiset. Siisti veitsellä reunat nätiksi, ja tarkista ettei suuria rakoja jää kakkukerrosten väliin. Seinämien on oltava suht tasaiset suklaakuorrutusta varten.

Kaada sulanut sukaaseos kakun päälle muutamassa erässä. Levitä myös reunoille. Seosta ei kannata kaataa liian lämpimänä ja juoksevana kakun päälle, vaan hieman jäähtynyt ja paksumpi seos on helpompi käsitellä.

Siisti kakun ympärys ja aloita sokerimassojen pehmittely käsissä.

Massat muuttuvat helpommin muovattavaksi, kun ne hieman lämpenevät käsissä.

Muovaile jokaisesta massasta n. 50 cm pötköt, jotka kieputat keskenään kierteelle. Taita kahtia ja rullaa taas n. 50 cm pötköksi. Kieputa sitten värikäs pötkö sykkyrälle ja painele ympyrän muotoiseksi levyksi tomusokerilla leivitetyn pöydän päällä. Jatka kaulimalla n. 1,5 mm ohueksi levyksi ja asettele massalevy kakun päälle. Muovaa pinta käsillä suoraksi ja leikka reunoista ylimääräiset pois. Muotoile ylimääräisistä massan paloista rusetti kakun päälle ja tue rusetin osat tarvittaessa talouspaperilla tai foliolla, jotta rusetti pysyy muodossaan jääkaapissa. Anna tekeytyä jääkaapissa n. 6h.

Sokerimassapötköt kieputetaan kierteelle, ja sen jälkeen rullalle. Näin massasta saa kirjavaa.

Sokerimassapötköt kieputetaan kierteelle, ja sen jälkeen rullalle. Näin massasta saa kirjavaa.

Minna Valtonen

Kommentit (4)

Ihana kuulla että suosikki on löytynyt blogista. 🙂 <3 Tuo kakku on täälläkin talviajan suosikki, kun säilyy pitkään, kestää pakastamista ja se tärkein - maistuu hyvälle.

Yksinkertaisesti kaunis ja todella suussa sulava kakku! Appiukkosi sanoi, että ajaa vaikka pidemmänkin matkan näiden herkkujen takia. Kivat synttärit taas, kiitos!

Kiitos Salme. <3 🙂 Kiva kuulla, että maistui.

Hui kun kuulostaa hyvältä! Mutta nyt haluan taas kiittää sinua suussasulavan herkullisesta taatelikakku ohjeesta, jonka blogistasi viime jouluna löysin! Kiitos, se on siis super hyvä ja helppo! Olen mainostanut ohjetta ystävilleni ja koukussa ovat hekin tähän herkkuun:)
Mutta nyt väännän pähkinäisen piparkakkutaikinan tekeytymään huomiseksi ja Pyhäinpäivänä herkutellaan, mikäli sinne asti riittävät:))) Mukavaa marraskuuta!

Ihana kuulla että suosikki on löytynyt blogista. 🙂 <3 Tuo kakku on täälläkin talviajan suosikki, kun säilyy pitkään, kestää pakastamista ja se tärkein - maistuu hyvälle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *