Blogit Piparkakkutalon akka 10.9.2017

Keltainen kesäkurpitsakeitto remontin ohessa

Teksti: Minna Valtonen

Kuten varmaan olettekin jo huomanneet, on blogin ulkoasu hieman uudistunut. Samalla kokeilin reseptin julkaisua hieman eri tavalla, ja se ei näköjään singahtanutkaan blogivirran mukaan, joten tässä vielä linkki ihanaan, gluteenittomaan suklaapiirakkaan.

gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku saa mokkapalamaisen silauksen tilkasta tummaa kahvia.

 

Olohuoneeseen ”pieni”  pintaremontti alkaa olemaan loppusuoralla. Enää ei puutu kuin muutama lista. Täytyy ehkä muutama kuva ottaa blogin puolellekin muutoksesta, kunhan saan vielä ne listat paikalleen ja Plywoodista printiltä tilaamani taulun seinälle.  Halusin seinälle itse ottamastani kuvasta taulun ja sattumoisin huomasin mainoksen vanerille printatuista tauluista. Odotan innolla miltä lopputulos näyttää!

Mutta nyt siihen keittoon. Jotain pitää syödäkin remontin ohessa. Puutarhassa kasvaa vielä kesäkurpitsaa, joten siitä saa maukasta sosekeittoa nopeasti. Osan lohkoin ja pakastin myöhempää käyttöä varten.

Kevyen makuinen kesäkurpitsa saa potkua curry-jauheesta ja täyteläisyyttä antaa kasvipohjainen kerma.

 

 

Keltainen kesäkurpitsakeitto

Kahdelle

Vegaaninen, gluteeniton

  • 400 g keltaista kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl öljyä
  • 1/3 tl kurkumaa
  • 1 tl curry-jauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria
  • n. 0,5 tl merisuolaa
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 dl kasvikermavalmistetta

 

  1. Pilko kesäkurpitsa ja sipuli.  Kuulota ne öljyn kera kattilassa, kunnes sipuli hieman pehmenee.
  2. Pieni valkosipuli ja lisää se mausteiden kanssa kurpitsojen joukkoon. Kaada myös kasvisliemi ja anna hautua kannen alla 5-10 min, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä.
  3. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittajalla tasaiseksi. Tarkasta maku ja nauti.

Minna Valtonen

Lue seuraavaksi