Kinkkumunakas

kinkkumunakas

Munakas on nopea nälän selättäjä. Täytteeksi käy kaikki jääkaapin aarteet ja edellisen ruoan rippeet.

Meillä on ollut tämä viikko leikkimökin rakentamista aamusta iltaan, joten munakkaat ovat olleet suorastaan pelastus, kun nälkä on yllättänyt. Leikkimökissä riittää vielä tekemistä, mutta voiton puolella ollaan!

 

Kinkkumunakas

Kahdelle

  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 50 g kypsää kinkkuleikkelettä tai saunapalvia
  • 1 dl kypsiä maissinjyviä
  • kevät- tai ruohosipulia
  • 25 g sinihomejuustoa

 

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää maito ja ripaus suolaa ja pippuria.

Kuumenna pannu ja lisää voi.

Kun voi on sulanut, kaada munamassa pannulle ja vedä lastalla massaa keskustaan päin muutaman kerran, jolloin munakas paistuu nopeammin.

Sammuta levy.

Ripottele pintaan kinkkusuikale, maissit, sinihomejuusto ja sipulisippu ja laita kansi pannun päälle muutamaksi minuutiksi.

Taitava munakas kahtia ja nosta tarjolle.

kinkkumunakas

Avainsanat

Kommentit

Tuo varmaan vaatii valurautapannun jotta lämpö riittää kypsentämään munakkaan, muuten tuloksena on varmaan vähän löysä munakas?

Minna Valtonen

Kyllä se onnistuu teflonpannullakin. Silloin toki voi jättää levyn hetkeksi aikaa päälle, jotta lämpö pysyy pidempää. Toinen vaihtoehto, mitä harrastan, jos pannu kestää uunia (monet teflon pannut kestävät), on höysteiden laiton jälkeen nostaa pannu uuniin (200 astetta) muutamaksi minuutiksi, jolloin täytteet lämpenevät mukavan tasaisesti. 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti