suolaiset 11.12.2016

Munakoisopaistos

Teksti: Minna Valtonen
munakoisoresepti

munakoisoresepti

Tämä munakoisopaistos on moussakan tapainen jauheliharuoka, mutta juustokastike korvataan mehevällä  ja paksulla juustokerroksella. Pieni ripaus halloumia juustogratiinissa tuo mukavaa suutuntumaa ja makua.


Munakoisopaistos

neljälle

  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • suolaa
  • 300 g lampaan- tai naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • mustapippuria, suolaa
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 tl oreganoa
  • 0,5 tl timjamia
  • 3 kpl valkosipulin kynsiä
  • 1 tlk (n. 390 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
  • 125-150 g mozzarella-raastetta
  • 100 g halloumi-juustoa

Leikkaa munakoiso neljään pitkittäiseen osaa ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Sirottele pintaan hieman suolaa, jotta ylimääräinen neste valuu pois.

Anna viipaleiden vettyä n. puolituntia siivilässä. Kaada valunut neste pois.

Ruskista jauheliha tilkassa öljyä, lisää paiston puolivälissä sipuli ja mausteet, sekä loppuvaiheessa valkosipuli pienittynä tai puristettuna.

Kaada tomaattimurska joukkoon, tarkista maku ja anna hauta vielä hetki.

Voitele uunin kestävä paistovuoka ja sekoita valutetut munakoisoviipaleet ja jauhelihakastike sekaisin vuokaan.

Paista 175 asteessa n. 30 min ja lisää sen jälkeen juustoraaste ja halloumi-muruna pintaan. Paista vielä n. 15-20 min, kunnes juusto on hieman saanut väriä ja munakoiso pehminnyt.

 

munakoisopaistos

 

Minna Valtonen