Munakoisopaistos

munakoisoresepti

Tämä munakoisopaistos on moussakan tapainen jauheliharuoka, mutta juustokastike korvataan mehevällä  ja paksulla juustokerroksella. Pieni ripaus halloumia juustogratiinissa tuo mukavaa suutuntumaa ja makua.


Munakoisopaistos

neljälle

  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • suolaa
  • 300 g lampaan- tai naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • mustapippuria, suolaa
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 tl oreganoa
  • 0,5 tl timjamia
  • 3 kpl valkosipulin kynsiä
  • 1 tlk (n. 390 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
  • 125-150 g mozzarella-raastetta
  • 100 g halloumi-juustoa

Leikkaa munakoiso neljään pitkittäiseen osaa ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Sirottele pintaan hieman suolaa, jotta ylimääräinen neste valuu pois.

Anna viipaleiden vettyä n. puolituntia siivilässä. Kaada valunut neste pois.

Ruskista jauheliha tilkassa öljyä, lisää paiston puolivälissä sipuli ja mausteet, sekä loppuvaiheessa valkosipuli pienittynä tai puristettuna.

Kaada tomaattimurska joukkoon, tarkista maku ja anna hauta vielä hetki.

Voitele uunin kestävä paistovuoka ja sekoita valutetut munakoisoviipaleet ja jauhelihakastike sekaisin vuokaan.

Paista 175 asteessa n. 30 min ja lisää sen jälkeen juustoraaste ja halloumi-muruna pintaan. Paista vielä n. 15-20 min, kunnes juusto on hieman saanut väriä ja munakoiso pehminnyt.

 

munakoisopaistos

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti