Reseptit

Gluteeniton kakkupohja

Gluteeniton kakkupohja onnistuu helposti gluteenittomasta jauhoseoksesta. Paras gluteeniton kakkupohja on mehevä ja maukas ja maistuu myös vegaaneille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Vegaaninen täytekakku vaatii leipojalta omat niksinsä, sillä perinteinen muna-sokerivaahto on vegaanisessa leivonnassa unohdettava.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteeniton kakkupohja:

  • 100 g maidotonta leivontamargariinia
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl omena- tai mangososetta
  • 2 dl vichyä tai omenasiideriä

Valmistusohje

Gluteeniton kakkupohja leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. 24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

2. Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää margariini ja omenasose. Kääntele lopuksi taikinaan vichy ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Irrota gluteeniton kakkupohja vuoasta täysin jäähtyneenä.

Katso myös: Gluteeniton banoffeetäytekakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton leivonta – näillä ohjeilla onnistut!

X