Yleinen 29.9.2016

Monikäyttöinen kookos

Teksti: Minna Valtonen

Tähän heti alkuun mainitsen että ruoka.fi -sivustolla on menossa Urtekram maustehaaste, johon osallistuin tällä reseptillä:

Kalaa cajun-kookoskastikkeessa ja kardemumma couscous

kookoskalaa

Käy äänestämässä omaa suosikkiasi, niin voit voittaa 99 euron tuotepaketin!

Sain Urtekramilta maustepaketin kilpailua varten ja suosikikseni valikoitui cajun-mausteseos, jolla saa nopeasti maustettua lihat ja kastikkeet. Mausteseos sisältää suolaa, joten sitäkään ei tarvitse välttämättä lisätä enää erikseen.

Kaikki kilpailuun osallistuneet reseptit löydät klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

urtekram

Kookos on hyvin monikäyttöinen ruoanlaitossa, kuin muuallakin. Hiutaleista ja lastuista saa kotitekoisiin mysleihin ja leivonnaisiin makua ja rouheutta. Kookosmaitoa käyttää niin drinkkeihin, lisäkkeisiin, kastikkeisiin, kuin jälkiruokiinkin.

Kookosöljypurkki ei myöskään jää kaapinpohjalle vanhentumaan, sillä sitä voi käyttää mm. paistamiseen, ihon- ja hiustenhoitoon, hierontaöljynä, hampaiden valkaisuun… lista on loputon!

Yksi yksinkertaisimmista suosikeistani on kookosmaitoon hiljaa haudutettu riisi. Sopii hyvin esimerkiksi broileri- ja mausteisten itämaistenruokien seuraksi.

 

kookosriisi

Kookosriisi on maukas lisuke erilaisille kastikkeille ja pataruoille.

Kookosriisi

neljälle

  • 4 dl basmatiriisiä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • n. 4 dl laimeaa kasvis-, kana- tai lihalientä
  • 0,5 tl merisuolaa
  • (ripaus sahramia tai kurkumaa)

Huuhdo riisit lävikössä ja kaada katilaan kaikkien muiden aineiden kera. Anna hautua n. 1 tunti kannen alla hiljalleen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja tilkka vettä.


Lisää kookosta sisältäviä reseptejä löydät alta:

Kanapannu

Aprikoosi-kookoskahvikakku

Raparperi-kookospavlova

Mango-kookosmaljat

Terveellinen suklaavanukas

 

Minna Valtonen

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *