Yleinen 13.8.2017

Syksyn reseptit

Teksti: Minna Valtonen
omenavohvelit


Muutama päivä on ollut aivan ihanan lämmintä! Eilen kävimme pienen pojan ristiäisissä ja onneksi pahat ukkosmyrskyt pysyivät vielä sen hetken poissa. Mies oli töissä joten hän ei päässyt mukaan, joten hikeä sai aikaan myös neljän lapsen paimentaminen. Siinä sai kaikki loitsut lausua, että nuo kesyttämättömät villieläimet pysyivät kasteen ajan edes joten kuten paikallaan.

Kotona arki on kiepahtanut käyntiin ja pitäisi jossain välissä koittaa perehtyä taas pihan antimiinkin. Kesän sato on ihana säilöä talven varalle, kunhan vain aika antaisi hieman periksi. Erilaiset hillot ja etikkasäilykkeet pysyvät hyvinä kuukausia, kunhan vain muistaa hyvän hygienian niitä purkittaessa.

Tänä kesänä puutarhassa ei ole mikään kasvi innostunut tuottamaan kovaa satoa, mutta toivottavasti saisin edes muutaman kurpitsan keittoa varten ja tomaatin paholaisenhilloon. Myöhemmin syksyllä aion kääntää joka kiven, että löydän hirvenlihaa taas jostain, sillä mikä olisikaan parempaa, kuin oluessa mureaksi haudutettu riista!

 

Koostin tähän muutaman syksyisen suosikkireseptini:

 

suolakurkut

Maustekurkut ovat parhaita itse tehtynä. Katso resepti klikkaamalla kuvaa.

Helppo paholaisenhillo on pehmeän tulinen.

Myskikurpitsakeitto saa maukkaan lisän paistetusta pekonista.

Kinkkukiusaus saa värinsä punajuuresta.

Herrasväen hirvipalapaisti.

Kinuskikreemi sopii omenaviinereihin. Katso resepti.

omenavohvelit

Gluteenittomat omenavohvelit.

Minna Valtonen