Reseptit

Aasialainen grillisiika

Aasialaisessa grillisiikassa maistuvat kookoksen, sitruunan, soijan ja inkiväärin sävyt. Chilin tulisuus kruunaa tämän makupaletin.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 siika suomustettuna
  • 1 rkl sitruunaruohosilppua tai 1 dl tuoretta sitruunamelissaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kookosrasvaa tai kookoskermaa
  • 1 rkl tummaa sokeria

kalan vatsaonteloon:

  • 1 sentin pala tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni chili
  • ripaus merisuolaa

Valmistusohje

Tarjoa aasialainen grillisiika hapanimeläkastikkeen kanssa.

Hiero mausteet kalan pintaan ja vatsaonteloon. Kuumenna grilli ja paahda kala joko ritilällä, vuoassa tai paksussa puuvartaassa.

X