Ruoka

Brunssi kotona: Paras menuehdotus! Pöydän päätähden voi tehdä mikrossa

Leppoisan viikonloppuaamun brunssi kotona maistuu tuoreelta leivältä, suklaalta ja marjoilta. Edellisen päivän esivalmistelulla brunssiherkut saa pöytään helposti.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Laura Riihelä

Brunssi kotona on ehdottomasti edellispäivän valmistelujen arvoinen. Appelsiinilla ja kanelilla maustettu avokado-suklaatahna on täydellinen pari focaccialle.

Leppoisan viikonloppuaamun brunssi kotona maistuu tuoreelta leivältä, suklaalta ja marjoilta. Edellisen päivän esivalmistelulla brunssiherkut saa pöytään helposti.

Brunssi kotona sopii ihan vain viikonloppuun – mutta siitä voi tehdä myös syntymäpäivän tai muun vuosipäivän kohokohdan.

Brunssi kotona -menu

Leiville kuten focaccialle kasataan pehmeän kermaista ricottajuustoa, uppomuna ja graavilohta.
Leiville kuten focaccialle kasataan pehmeän kermaista ricottajuustoa, uppomuna ja graavilohta.

Munat ovat klassista brunssiproteiinia

Mitä olisi brunssi kotona ilman munia? Keitetyt, paistetut ja munakokkelit tuovat variaatiota vuorollaan, mutta hauska mikrokokeilu tuo pöytään uudenlaisen päätähden. Uppomunat kypsyvät yksitellen mikrossa helposti mukissa ja sopivat pienemmän porukan aamiaiselle loistavasti.

Uppomunan lisäksi leivän päälle levitetään pehmeän kermaista ricottajuustoa ja graavilohta. Herkkujen herkku viimeistellään tuoreella raastetulla piparjuurella.

Lue resepti: Uppomuna mikrossa, lohta ja piparjuurta

Lämmin ja mehevä focaccia

Brunssi kotona kulminoituu vastapaistettuun lämpimään leipään. Löysäksi jätetty, vaivaamatta valmis focacciataikina tekeytyy yön yli jääkaapissa, jolloin paistettavaan leipään tulee ihanan kuohkea rakenne. Vuoka voidellaan reippaalla määrällä öljyä, joka tekee focacciasta kostean ja mehevän. Focaccia maistuu niin suolaisten kuin makeidenkin päällisten kanssa.

Lue resepti: Yön yli -siemenfocaccia

Brunssi kotona. Appelsiinilla ja kanelilla maustettu avokado-suklaatahna on täydellinen pari focaccialle.
Focaccia on ylellinen leipävalinta. Oikaise missä kohtaa tahansa ja korvaa valmishyllyn leivällä, smoothiella, leivonnaisella tai suklaalevitteellä.

Brunssi kotona kruunautuu suklaalla

Avokado ei maistu suklaatahnassa ollenkaan, mutta tekee tahnasta pehmeän kuohkean ja levittyvän. Appelsiininkuoriraaste ja ripaus kanelia antavat tahnalle upean maun, joka sopii täydellisesti suolaisen focaccialeivän ja marjojen kanssa.

Suklaatahna jähmettyy huoneenlämmössäkin muutamassa tunnissa, joten se kannattaa joko soseuttaa juuri ennen tarjoilua tai lämmittää uudelleen notkeaksi mikrossa.

Lue resepti: Avokado-suklaatahna

Brunssi kotona. Soseutetut pähkinät tekevät smoothiesta kuohkean.
Soseutetut pähkinät tekevät smoothiesta kuohkean.

Juotavaa energiaa

Kun mielikuvissa on raikas ja täyttävä brunssi, kotona on helppo surauttaa sen särpimeksi vihersmoothie. Pinaattia ja pähkinää sisältävä smoothie on sopivan ruokaisa. Pirteyttä juoma saa tyrnistä ja hedelmämehusta.

Lue resepti: Energisoiva vihersmoothie

Marjojen ja suklaan viimeistelevä liitto

Vegaaninen brownie saa jäädä paistamisen jälkeen sisältä sulavan suklaiseksi. Halutessaan brownien voi leipoa myös ei-vegaanisesti käyttämällä tummaa suklaata ja korvaamalla suklaakasvimaidon tavallisella kaakaojuomalla.

Vadelmat ja mustikat kirpeyttävät suklaista makua ihanasti. Kookosrasva antaa makua, mutta halutessaan sen voi korvata vegaanisella margariinilla tai voilla.

Lue resepti: Kuningatarbrownie

Vadelmat ja mustikat kirpeyttävät suklaista makua ihanasti. 
Vadelmat ja mustikat kirpeyttävät suklaista makua ihanasti. 

Lue myös: Hurmaava vohvelibrunssi kotona – tuunaa taikinaa suklaalla, rahkalla tai porkkanalla ja kokoa päälle ihanimmat täytteet

Kaksplus.fi: Lasten synttärit x 140 ideaa ja vinkkiä – katso suuri synttärilistaus!

X