Reseptit

Caesar-salaatti

Helppo caesar-salaatti valmistuu alle puolessa tunnissa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Caesar-salaatti

  • tilkka öljyä
  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 viipaletta grahampaahtoleipää
  • 2 side- eli roomansalaattia tai 1 suuri kerä jäävuorisalaattia
  • 2-3 rkl parmesaanilastuja

Caesar-salaattikastike:

  • 1 keltuainen
  • 3 anjovisfileetä
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 tl (dijonin)sinappia
  • 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Caesar-salaatti tehdään näin:

Aloita kypsentämällä salaatin höysteeksi broileria. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää broilerin rintafileet pannuun ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi. Mausta ruskistunut pinta mineraalisuolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Nosta rintafileet pannusta pois.

Caesar-salaatti täydennetään krutongeilla. Tee ne näin: Leikkaa paahtoleipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä pannuun ja kuumenna se. Lisää leipäkuutiot pannuun ja paista ne rapeiksi ja ruskeiksi. Ota leipäkuutiot pannusta pois.

Huuhdo ja suikaloi roomansalaatti. Levitä salaatti tarjoiluvadille. Viipaloi broilerin rintafileet ja nosta ne salaattipedille. Ripottele caesar-salaatin pinnalle leipäkuutiot ja parmesaanilastut.

Tee sitten caesar-salaattikastike. Sekoita keltuainen, anjovisfileet, murskatut valkosipulinkynnet ja sinappi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Mausta kastike sitruunamehulla ja maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Viimeistele caesar-salaatti kastikkeella.

Lisää ideoita: Buffet-pöydän parhaat salaatit – katso ideat 

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruokaisa salaatti x 9

X