Caesar-salaatti
Helppo caesar-salaatti valmistuu alle puolessa tunnissa.
Ainekset
Caesar-salaatti
- tilkka öljyä
- 4 broilerin rintafileetä
- 1 tl mineraalisuolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 viipaletta grahampaahtoleipää
- 2 side- eli roomansalaattia tai 1 suuri kerä jäävuorisalaattia
- 2-3 rkl parmesaanilastuja
Caesar-salaattikastike:
- 1 keltuainen
- 3 anjovisfileetä
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 tl (dijonin)sinappia
- 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- ripaus mineraalisuolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Caesar-salaatti tehdään näin:
Aloita kypsentämällä salaatin höysteeksi broileria. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää broilerin rintafileet pannuun ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi. Mausta ruskistunut pinta mineraalisuolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Nosta rintafileet pannusta pois.
Caesar-salaatti täydennetään krutongeilla. Tee ne näin: Leikkaa paahtoleipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä pannuun ja kuumenna se. Lisää leipäkuutiot pannuun ja paista ne rapeiksi ja ruskeiksi. Ota leipäkuutiot pannusta pois.
Huuhdo ja suikaloi roomansalaatti. Levitä salaatti tarjoiluvadille. Viipaloi broilerin rintafileet ja nosta ne salaattipedille. Ripottele caesar-salaatin pinnalle leipäkuutiot ja parmesaanilastut.
Tee sitten caesar-salaattikastike. Sekoita keltuainen, anjovisfileet, murskatut valkosipulinkynnet ja sinappi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Mausta kastike sitruunamehulla ja maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Viimeistele caesar-salaatti kastikkeella.
Lisää ideoita: Buffet-pöydän parhaat salaatit – katso ideat
Katso myös Kotiliesi.fi: Ruokaisa salaatti x 9
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous