Reseptit

Chilitryffelit

Itsetehdyt chilitryffelit ovat täyteläisen hienostuneita herkkuja, jotka sopivat loistavasti lahjaksi. Tryffelit sulavat suussa niin, että niitä on mahdoton vastustaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chilitryffelit

  • 1-2 tuoretta chilinpalkoa
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 300 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
  • 50 g voita
  • (vahvaa chilijauhetta)
  • pinnalle:
  • kaakaota
  • tomusokeria

Valmistusohje

Chilitryffelit tehdään näin helposti:

Chilitryffelit tehdään tummasta suklaasta ja tuoreesta chilistä. Ilahduta ystävääsi jouluna itsetehdyillä chilitryffeleillä.

1. Halkaise chili(t), poista siemenet ja hienonna palot.
2. Kaada kerma paksupohjaiseen kattilaan. Lisää chili ja kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä ja anna kerman maustua jonkin aikaa. Siivilöi chilipalat pois.
3. Paloittele suklaa ja voi kermaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jauhettua chiliä pieni ripaus kerrallaan. Chilitryffeleistä ei pidä tehdä liian tulisia, vaan hienostuneesti kipakoita.
4. Anna tryffelimassan jähmettyä noin 1-1 1/2 tuntia eli kunnes se on sopivan jähmeää muotiltavaksi. Pyörittele massasta pieniä tasakokoisia palleroita, anna jähmettyä lautasen päällä ja pyörittele pallerot kaakaojauheessa. Tomuta pinnalle halutessasi pölysokeria tai suklaa nonparelleja.
5. Säilytä tryffelit jääkaapissa.

Katso myös ohjeet valkoisen ja tumman joulusuklaan tekoon.

Lue myös Kotiliesi.fi: Ruby-suklaa on monelle uusi tuttavuus – rubiinisuklaa viettelee marjaisalla maulla ja pinkillä värillä

X