Reseptit

Dippikastike

Tämä dippikastike sopii erityisen hyvin kuorrutetun kalan kanssa.

Teksti:
Jaana Vetikko, Kari Nyberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 prk kermaviiliä
  • 1 ps valkosipulijauhetta
  • 1 ps pippurisekoitusdippijauhetta
  • tuoretta valkosipulia maun mukaan
  • tuoretta hienonnettua tilliä
  • 1-2 tl dl juoksevaa hunajaa tai hienoa sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

Kaada kermaviilipurkkien sisältö tilavaan astiaan, lisää dippijauheet ja sekoita.

Liuota hunaja sitruunamehuun ja lisää mehu kastikkeeseen sekaan pienissä erissä. Sekoita koko ajan, ettei sitruuna ”leikkaa” kermaviiliä (leikkaamisen estämiseksi sitruunaa ja kermaviiliä on hyvä säilyttää kylmässä ennen kastikkeen valmistamista).

Purista valkosipuli hienona silppuna kastikkeeseen. Lisää lopuksi pippuri ja hienonnettu tilli.

Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Tämä dippikastike sopii erityisen hyvin kuorrutetun kalan kanssa.

X