Reseptit

Fenkoli-artisokkasalaatti

Fenkoli-artisokkasalaatti sopii esimerkiksi risoton kylkeen raikastamaan ja tuomaan rouskuvaa suutuntumaa. Eritysen rouskuva fenkolista tulee, jos annat suikaleiden tekeytyä jäävedessä kymmenisen minuuttia ennen salaatiksi sekoittamista.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Fenkoli-artisokkasalaatti

  • 1 fenkoli
  • 1 prk (390 g) artisokan sydämiä suolaliemessä
  • 1/2 vihreä omena, esim. Granny Smith
  • 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Vinaigrette

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Fenkoli-artisokkasalaatti tehdään helposti näin:

1. Halkaise ja huuhtele fenkoli, poista kanta ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Valuta artisokan sydämet suolaliemestä ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele omena, kuori tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.

2. Sekoita vinaigretten ainekset keskenään salaattikulhossa. Sekoita kastikkeeseen fenkolit, omenat, artisokan sydämet ja hienonnettu minttu. Tarjoile fenkoli-artisokkasalaatti esimerkiksi risoton lisukkeena.

Katso myös: Omena-fenkolisalaatti ja vuohenjuustoa

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunamarinoidut fenkolit ja parmesaania

X