Fenkoli-artisokkasalaatti
Fenkoli-artisokkasalaatti sopii esimerkiksi risoton kylkeen raikastamaan ja tuomaan rouskuvaa suutuntumaa. Eritysen rouskuva fenkolista tulee, jos annat suikaleiden tekeytyä jäävedessä kymmenisen minuuttia ennen salaatiksi sekoittamista.
Ainekset
Fenkoli-artisokkasalaatti
- 1 fenkoli
- 1 prk (390 g) artisokan sydämiä suolaliemessä
- 1/2 vihreä omena, esim. Granny Smith
- 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
Vinaigrette
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl sokeria
- 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Fenkoli-artisokkasalaatti tehdään helposti näin:
1. Halkaise ja huuhtele fenkoli, poista kanta ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Valuta artisokan sydämet suolaliemestä ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele omena, kuori tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
2. Sekoita vinaigretten ainekset keskenään salaattikulhossa. Sekoita kastikkeeseen fenkolit, omenat, artisokan sydämet ja hienonnettu minttu. Tarjoile fenkoli-artisokkasalaatti esimerkiksi risoton lisukkeena.
Katso myös: Omena-fenkolisalaatti ja vuohenjuustoa
Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunamarinoidut fenkolit ja parmesaania
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous