Reseptit

Granola

Granola on rouskuvan koukuttavaa. Siinä maistuvat pähkinät ja siemenet. Tässä perusohje, jota voit muunnella maun ja kaapin sisällön mukaan.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Itse tehdyssä granolassa rouskuvat pähkinät ja siemenet. Rasvaa ja sokeria on kaupan valmiisiin versioihin verrattuna usein huomattavasti vähemmän.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Granola:

  • 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1-2 dl pähkinöitä (pekaani- tai macadamia-)
  • 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/4 dl kylmäpuristettua öljyä (esim. rypsiöljyä)
  • 1/4 dl vahterasiirappia

Valmistusohje

Granola tehdään helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet Lisää sekaan öljy sekä vaahterasiirappi.

2. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.

3. Paahda granola 150-asteisessa uunissa 30– 40 minuuttia. Kääntele seosta välillä.

Katso myös: Virtaa viikkoon näillä ravitsevilla aamupaloilla – resepti viikon jokaiselle aamulle

Katso myös Kotiliesi.fi: Mysli antaa makua ja potkua välipaloihin ja herkkuihin – 8 maukasta ohjetta 

X