Reseptit

Hampurilaiset grillissä

Hampurilaisten grillaamiseen käy hyvin pikkuinen pallogrilli tai jopa uunigrilli. Jos haluat pihveihin savunmakua, sipaise ne savuaromisella barbequekastikkeella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Herkulliset hampurilaiset kotona valmistuvat hyvin pikkuisella pallogrillillä tai jopa uunin grillissä. Jos haluat pihveihin savunmakua, sipaise ne savuaromisella barbequekastikkeella.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hampurilaiset grillissä:

  • 4 hampurilaissämpylää
  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 2 rkl vasikanfondia
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa

Lisäksi:

  • 3 sipulia renkaina
  • maustekurkkuviipaleita

Kastike:

  • 1 dl valmismajoneesia
  • 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 3 rkl chiliketsuppia

Valmistusohje

Tarjoa hampurilaiset grillattujen bataattilohkojen kanssa. Bataatti on perunaa nopeampi ja helpompi grillattava.

1. Sekoita ensin kastike ja paista sipulirenkaat kauniin ruskeiksi. Sekoita fondi ja mausteet jauhelihaan. Muotoile taikinasta neljä kämmenenkokoista pihviä. Sipaise pihvien pinnat öljyllä. Paista pihvejä noin 10 minuuttia hyvällä lämmöllä.

2. Paahda sämpylät grillissä ja täytä hampurilaiset.

X