Reseptit

Herkkusieni-lehtikaalisalaatti

Ruokaisa herkkusieni-lehtikaalisalaatti maistuu parhaalta haaleana. Wasabikastike kietaisee salaatin täydelliseksi kokonaisuudeksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herkkusieni-lehtikaalisalaatti:

  • 100 g täysjyvänuudeleita
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 ruukkua korianteria

Wasabikastike:

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 2 tl makeaa sinappia
  • 2 tl wasabia
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä ja sekoita niihin tilkka öljyä.

2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa lehtikaalista pois karkeat ruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Paista lehtikaalia öljyssä pannulla, kunnes sen väri syvenee tummanvihreäksi. Siirrä kaali pois pannulta. Lisää öljyä ja paista herkkusieniviipaleet kauniin ruskeiksi. Lisää kaali takaisin pannulle ja mausta kasvikset limettimehulla ja suolalla.

3. Kuori ja viipaloi porkkanat, silppua korianteri. Lisää molemmat salaattiin nuudeleiden kanssa.

4. Mausta kermaviili sinapilla, wasabilla ja suolalla. Tarjoa kastike erikseen.

X