Reseptit

Hernekeitto

Hernekeitto nautitaan perinteisesti torstaina. Kun muistat laittaa herneet likoon edellisenä iltana, voit kaupan valmiskeiton sijaan tehdä sen helposti tällä reseptillä.

Teksti:
Elisa Johansson
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hernekeitto

  • 3 dl vihreitä kuivattuja herneitä
  • 2 l vettä
  • 300 g sianlihaa
  • 8 maustepippuria
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • meiramia
  • (sinappia)

koristeeksi:

  • 8 rkl smetanaa
  • hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

Hernekeitto valmistuu näin.

  1. Aloita keiton valmistus jo edellisenä päivänä liottamalla herneet. Liota herneitä yön yli kylmässä vedessä.
  2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessä, kuori vaahto pois ja lisää liha, pippurit ja silputtu sipuli. Keitä kypsäksi 1–2 tuntia.
  3. Ota liha keitosta, paloittele ja laita takaisin. Takista maku. Hernekeitto maustetaan esimerkiksi meiramilla ja sinapilla.  Jotkut nauttivat keittonsa mielellään smetana- tai kermaviilinokareen ja raa’an, hakatun sipulin kera.

VINKKI: Halutessasi voit myös soseuttaa keiton.
LISÄKSI: Viipale ruisleipää, 1 tl kevytmargariinia (rasvaa 40 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

Perinteinen jälkiruoka hernekeitolle on pannari. Valitse suosikkisi näistä kuudesta pannukakkureseptistä.

Katso myös Kotiliesi.fi:  Helpoimmat arjen pelastajaohjeet – 10 helppoa ja herkullista sosekeittoa

X