Reseptit

Juusto-fenkolisalaatti

Juusto ja fenkoli ovat hyvä makuyhdistelmä. Salaatissa on myös makeaksi paahdettuja manteleita ja pähkinöitä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso tai 2 pientä fenkolia
  • 50 g pähkinöitä ja/tai manteleita
  • 1 tl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 100 g mustaleima emmental - tai gruyèrejuustoa
  • 1 ruukku lehtikaalia

Kastike

  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl saksanpähkinäöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kastikeainekset.

2. Halkaise fenkolit ja poista kova kanta. Silppua hapsumaiset lehdet ja käytä niitä salaatin koristeena. Leikkaa puolitetut fenkolit varsineen mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Sekoita pari lusikallista kastiketta fenkolisuikaleiden (ei lehtien) joukkoon ja anna maustua jonkin aikaa. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla. Yhdistä hunaja ja öljy seokseksi ja kääntele se pähkinöihin.

3. Sekoita lehtikaali fenkolisuikaleisiin ja pane salaatti tarjoiluvadille. Lisää päälle juustokuutiot, fenkolin lehdet sekä pähkinät ja mantelit. Tarjoa kastike erikseen.

Lisää raikkaita salaatteja:

Savulohi_fenkolisalaatti_1

Savulohi-fenkolisalaatti

984071-halloumisalaatti.jpg

Halloumi-fenkolisalaatti

Raikas fenkoli-greippisalaatti

Fenkoli-greippisalaatti

Kotiliesi.fi: Fenkolisalaatti ja jogurttikastike

X