Reseptit

Kalapihvit

Kalapihvit tarvitsevat kaverikseen paprikasalsan, tuoreita vihanneksia ja uusia perunoita. Valmista itse pihvit savustetusta kalasta, jos haluat niihin aromikasta potkua.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapihvit

  • 500 g ahvenen, kuhan tai hauen ruodotonta lihaa jauhettuna
  • 1 muna
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl ruokakermaa tai ranskankermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 8 basilikanlehteä
  • valkopippuria

Valmistusohje

Kalapihvit tehdään näin:

Jauha fileoitu kala teholeikkurilla tai hakkaa veitsellä ohueksi. Sekoita mukaan muna, perunajauho, tomaattimurska, kerma ja mausteet.

Muotoile taikinasta kämmenten välissä pihvejä ja aseta suoraan öljytilkan kanssa kuumennetulle paistotasolle. Uunissa pihvit kypsentyvät vaivatta leivinpaperin päällä pellillä. Varaa paistoaikaa noin kymmenen minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Vihje:

Savustimessa kypsennettynä pihveihin tulee jännittävä lisäaromi. Pihvit voi myös höyryttää esimerkiksi wokissa bamburitilän päällä tai höyrykattilassa.

Kalapihvit nautitaan kirpakan paprikasalsan ja höyrytettyjen porkkanoiden tai nuorien vihannesten kanssa. Uudet perunat otetaan pariksi heti kun niitä saa.

Katso myös: Kalapullat tuovat mukavaa vaihtelua viikoittaiselle kala-aterialle – näin lastenkin rakastama arkiruoka syntyy helposti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvi uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta

X