Kalapuikot ja jogurttidippi
Kalapuikot ovat myös hauskaa sormisyötävää. Dippaa jogurttikastikkeeseen kalapuikkojen lisäksi kasvistikkuja.
Ainekset
Kalapuikot:
- 300 g lohi- tai kirjolohifileetä
- 1/2 tl suolaa
- 1-2 kananmunaa
- 150 g ohuita kaurakorppuja (Oululainen)
- 1 tl sitruunapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
Dippikastike:
- 2 rkl paksua jogurttia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1-2 rkl ketsuppia
Lisäksi:
- 1 kurkku
- 2 porkkanaa
Valmistusohje
Kalapuikot ja jogurttidippi tehdään näin:
1. Nypi ensin kalasta ruodot pois. Leikkaa lohi noin 3 x 3 cm:n paloiksi. Mausta palat suolalla.
2. Riko kananmunat syvään lautaseen yksitellen. Sekoita munien rakenne rikki lautasella. Jauha kaurakorput hienoksi vaikka tehosekoittimessa tai morttelissa. Sekoita sitruunapippuri korppumurusiin ja kaada muruset syvälle lautaselle.
3. Kääntele kalapalat ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa hetki.
4. Kuumenna noin puolen sentin kerros öljyä pannulla. Paista kalapaloja maltillisella lämmöllä välillä käännellen noin 4 minuuttia. Ripottele aikuisten kalapalojen päälle tarvittaessa vähän sormisuolaa.
5. Sekoita dippikastike ja leikkaa kasvikset tangoiksi. Tarjoile kalapuikot dippikasvisten ja -kastikkeen kanssa.
Saatat pitää myös kuskuskuorrutetuista kalapuikoista tai thaimaalaisista kalapuikoista.
Katso myös: Kotiliesi.fi testasi kaupan valmiskalapuikot
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous