Reseptit

Kampasimpukat ja ravunpyrstöt tomaattiliemessä

Kampasimpukoiden ja ravunpyrstöjen päälle kauhotaan kuumaa, sahramilla ja fenkolilla maustettua tomaattilientä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 pakastettua kampasimpukkaa
  • 1 prk tilliliemeen säilöttyjä ravunpyrstöjä
  • 2 isoa tomaattia
  • pala fenkolia
  • tilliä

liemi:

  • 2 kaltattua tomaattia
  • 2 salottisipulia
  • ½ fenkolia
  • öljyä
  • 1 dl paseerattua tomaattisäilykettä
  • 3 dl kalalientä
  • 2 tl hummerifondia
  • 1 dl valkoviiniä
  • tilkka konjakkia
  • suolaa, pippuria
  • ripaus sahramia

Valmistusohje

 

1. Tee ensin tomaattiliemi. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet. Silppua malto. Hienonna sipulit ja leikkaa fenkoli suikaleiksi. Kuullota aineksia hetki öljyssä, lisää tomaattisäilyke, kalaliemi, viini ja hummerifondi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Jos haluat liemestä oikein kirkasta, käytä siivilän päällä sideharsokangasta.

2. Kaada liemi takaisin kattilaan. Mausta konjakilla, suolalla, pippurilla ja ripauksella sahramia. Keitä hetki, ja liemi on valmis.

3. Sulata kampasimpukat ja pyyhi huolellisesti kuiviksi paperilla. Paista simpukat hyvällä lämmöllä paistinpannulla voi-öljyseoksella, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta jokiravunpyrstöt hyvin liemestään. Asettele keittolautasten pohjalle lusikallinen kaltattua tomaattia ja muutamia ohuita hienostuneen makuisia fenkolisuikaleita. Pane päälle kampasimpukat ja ravunpyrstöt. Silppua pinnalle tuoretta tilliä. Kaada lautasen pohjalle varoen tulikuumaa tomaattilientä.

X