Reseptit

Kantarelli-kasvispannu

Kantarelli-kasvispannussa maistuvat tuoreiden raaka-aineiden maut. Loihdit siitä helposti niin kasvisruokavalioon sopivan kuin lihallisenkin version.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g (noin 1 l) kantarelleja
  • 2-3 sipulia varsineen
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • tuoretta kirveliä tai basilikaa

Valmistusohje

Puhdista ja paloittele kantarellit. Hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa.

Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa. Lisää sienet, sipulit sekä valkosipuli ja paista niitä, kunnes sienistä on neste haihtunut ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää porkkanat sekä kesäkurpitsa ja hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes kasvikset ovat sopivasti pehmenneet.

Mausta ruoka mineraalisuolalla sekä mustapippurilla ja höystä tuoreilla yrteillä. Tarjoa keitetyn riisin, pastan tai nuudelien kanssa.

Vihje:

Voit lisätä ruokaan noin 250 g suikaloitua broileria. Ruskista broilerisuikaleet ensin pannussa ja lisää siihen sitten muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä.

X