Katkarapu-avokadococktail ja harissamajoneesia
Katkarapucocktail on klassinen ja juhlava alkuruoka, joka päivittyy tähän päivään maustettuna harissamajoneesilla.
Ainekset
- 200 g jättikatkaravunpyrstöjä tai isoja katkarapuja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2-1 limetin mehu
- 1 pieni punainen chilipalko
- 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 1 avokado
- 1 pieni punasipuli
- 100 g tummia viinirypäleitä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Harissamajoneesi:
- 1 dl majoneesia
- 1 tl harissamaustetahnaa
Valmistusohje
1. Valuta katkaravut lävikössä. Sekoita joukkoon oliiviöljy, limetin mehu, chilipalko hienonnettuna sekä yrtit. Jätä maustumaan.
2. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja punasipuli. Pese ja puolita rypäleet. Kääntele ainekset rapujen joukkoon. Mausta ripauksilla suolaa ja mustapippuria.
3. Mausta majoneesi harissatahnalla.
4. Lusikoi harissamajoneesia annosmaljojen pohjalle ja lisää päälle rapuseosta. Tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous