Reseptit

Kesäkurpitsatagliatellea nokkospeston kera

Kokeile vehnäpastan ja basilikapeston sijaan kesäkurpitsatagliatellea nokkospeston kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pesto:

  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 4 dl nuoren nokkosen lehtiä ryöpättynä
  • 2 rkl manteleita
  • 1 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1-1,5 dl öljyä

Lisäksi:

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • raastettua parmesaania

Valmistusohje

 

1. Valmista ensin nokkospesto. Mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna hetki ja lisää sitten öljyä ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä sen verran, että saat sopivan paksuisen kastikkeen. Säilytä kannellisessa purkissa jääkaapissa. Pesto säilyy hyvänä 1–2 viikkoa.

2. Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja poista esimerkiksi pienellä lusikalla mahdolliset siemenet. Ota juustohöylällä kurpitsanpuolikkaista pitkiä, ohuita suikaleita.

3. Sekoita kulhossa kesäkurpitsatagliatelle ja pesto. Anna maustua noin 5 minuuttia.

4. Jaa ruoka lautasille, viimeistele raastetulla parmesaanilla ja tarjoile heti.

X