Kikherne-juustosalaatti
Kikherne-juustosalaatti on maukas ja ruokaisa kasvisruoka, joka pitää nälän loitolla pitkään.
Ainekset
Kikherne-juustosalaatti
- 2 prk säilykekikherneitä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 pieni punasipuli
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia suikaloituina
- 2 palloa mozzarellajuustoa
- 1 dl paahdettuja saksanpähkinän sydämiä
- 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Kikherne-juustosalaatti tehdään helposti näin:
1. Sekoita kulhossa keskenään pavut, oliiviöljy, valkoviinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri.
2. Hienonna punasipuli ja sekoita se sekä persilja papujen joukkoon. Lisää myös aurinkokuivatut tomaatit.
3. Kaada papusalaatti laakealle vadille ja revi päälle mozzarella.
4. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla keskilämmöllä 4–5 minuuttia. Rouhi niitä karkeasti veitsellä.
5. Ripottele pähkinät ja basilikanlehdet salaatin pinnalle ja tarjoile.
Katso myös Kotiliesi.fi: Peruna-kikhernesalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous