Reseptit

Kikherne-juustosalaatti

Kikherne-juustosalaatti on maukas ja ruokaisa kasvisruoka, joka pitää nälän loitolla pitkään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kikherne-juustosalaatti

  • 2 prk säilykekikherneitä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia suikaloituina
  • 2 palloa mozzarellajuustoa
  • 1 dl paahdettuja saksanpähkinän sydämiä
  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kikherne-juustosalaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita kulhossa keskenään pavut, oliiviöljy, valkoviinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri.

2. Hienonna punasipuli ja sekoita se sekä persilja papujen joukkoon. Lisää myös aurinkokuivatut tomaatit.

3. Kaada papusalaatti laakealle vadille ja revi päälle mozzarella.

4. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla keskilämmöllä 4–5 minuuttia. Rouhi niitä karkeasti veitsellä.

5. Ripottele pähkinät ja basilikanlehdet salaatin pinnalle ja tarjoile.

Katso myös: Kikherneet tukevoittavat salaatit ja keitot, mutta sopivat myös smoothien sekaan – poimi vinkit käyttöön ja ohjeet helppoihin arkiruokiin

Katso myös Kotiliesi.fi: Peruna-kikhernesalaatti

X