Kirsikkatomaatit rosmariiniöljyssä
Ainekset
- 500 g kirsikkaluumutomaatteja
rosmariiniöljy
- 3 oksaa rosmariinia
- 3 dl auringonkukkaöljyä
Valmistusohje
1. Halkaise tomaatit niin, että puolikkaat jäävät yhdestä sivusta toisiinsa kiinni. Levitä tomaatit uunipellille avattu puoli ylöspäin. Anna niiden kuivua 125-asteisessa uunissa kahden tunnin ajan.
2. Murskaa hieman kahta rosmariinin oksaa veitsen lappeella. Nosta oksat kattilaan öljyn kanssa ja kuumenna öljyä varovasti lähes kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään jäähtymään.
3. Aseta kuivatut tomaatit puhtaaseen lasipurkkiin ja nosta joukkoon ehjä rosmariininoksa. Siivilöi päälle makuöljy. Sulje kansi ja anna tomaattien maustua öljyssä noin viikko ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous