Reseptit

Kirsikkatomaatit rosmariiniöljyssä

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kirsikkaluumutomaatteja

rosmariiniöljy

  • 3 oksaa rosmariinia
  • 3 dl auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit niin, että puolikkaat jäävät yhdestä sivusta toisiinsa kiinni. Levitä tomaatit uunipellille avattu puoli ylöspäin. Anna niiden kuivua 125-asteisessa uunissa kahden tunnin ajan.

2. Murskaa hieman kahta rosmariinin oksaa veitsen lappeella. Nosta oksat kattilaan öljyn kanssa ja kuumenna öljyä varovasti lähes kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään jäähtymään.

3. Aseta kuivatut tomaatit puhtaaseen lasipurkkiin ja nosta joukkoon ehjä rosmariininoksa. Siivilöi päälle makuöljy. Sulje kansi ja anna tomaattien maustua öljyssä noin viikko ennen tarjoilua.

X