Reseptit

Kurkku-basilikakeitto

Kurkku-basilikakeitto on loistava helleruoka, joka kannattaa tehdä jo illalla jääkaappiin maustumaan ja vii­lentymään. Keiton voi ottaa mukaan ruokatermoksessa retkelle tai uimarannalle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurkku-basilikakeitto

  • 1 1/2 kasvihuonekurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl basilikanlehtiä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Pinnalle

  • 100 g fetajuustoa
  • basilikaa
  • kurkkuviipaleita
  • (oliiviöljyä)

Valmistusohje

Kurkku-basilikakeitto tehdään helposti näin:

1. Huuhtaise kurkut ja paloittele tehosekoittimeen. Lisää valko­ sipulinkynsi, basilikanlehdet, sitruunan mehu ja hunaja tai siirappi. Pyöräytä ainekset sileäksi.

2. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta keitto suolalla sekä pippurilla.

3. Anna keiton maustua ja viilentyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Jaa kurkku-basilikakeitto annoskul­hoihin ja viimeistele murennetulla fetalla, basilikanlehdillä ja kurkkuviipaleilla. Tilkka oliiviöljyä annosten pinnalle tekee keiton mausta täyteläisen.

Katso myös: Tekeekö mieli keventää? 3 x kevyt ja edullinen keitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmä keitto – raikas soppa on täydellinen hellepäivän lounas ja noutopöydän tarjottava

X