Reseptit

Kylmäsavulohi-kurkkurullat

Kuohuvaa juhlajuomaa ja kylmäsavulohi-kurkkurullia. Siinä alkupala, jota juhlavieraiden on vaikea vastustaa!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso ja napakka kurkku
  • 120 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • 125 g piparjuurituorejuustoa
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Ai että, kylmäsavulohi-kurkkurullat maistuvat aivan ihanilta kuohuvan juhlajuoman kanssa!

1. Pese kurkku ja leikkaa se mandoliinilla tai terävällä veitsellä pituussuunnassa erittäin ohuiksi, ehjiksi viipaleiksi. Jos kalaviipaleet ovat kovin isoja, leikkaa ne myös ohuemmiksi suikaleiksi.

2. Levitä kalaviipaleet kurkkuviipaleiden päälle ja sipaise pinnalle piparjuurituorejuustoa.

3. Kääri kurkkuviipaleet rullalle niin, että kala ja juusto jäävät rullan sisälle. Kiinnitä rullat tarvittaessa cocktailtikuilla.

4. Nosta rullat lautasille, purista päälle tilkka sitruunamehua ja viimeistele hienonnetulla tillillä.

Katso myös:

Parsatäytteiset lohirullat, Ruoka.fi

Kylmäsavulohileivät, Ruoka.fi

Lohiruusukkeet, Kotiliesi.fi

X