Reseptit

Lasagne

Alusta asti itse tehty lasagne palkitsee vaivannäön herkullisuudellaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 lasagnelevyä

Jauhelihakastike:

  • 2 sipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • ½-1 dl tomaattipyreetä
  • 1 fondikuutio tai 1 rkl fondia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • tuoretta tai kuivattua basilikaa
  • tuoretta tai kuivattua oreganoa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus mustapippuria

juustokastike:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus valkopippuria

pinnalle:

  • juustoraastetta

Valmistusohje

Lasagne tehdään näin:

1. Tee ensin tomaattipohjainen jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan padassa. Lisää sipulit sekä valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, fondikuutio tai fondi sekä soijakastike ja mausta kastike hienonnetulla basilikalla tai oreganolla tai kuivatuilla yrteillä. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

2. Tee valkokastike: Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon paakuttomaksi seokseksi pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna kastike koko ajan hämmentäen ja keitä miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla sekä valkopippurilla.

3. Kokoa lasagne: Pane jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain uunivuokaan. Levitä päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

4. Kypsennä lasagnea 175 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia. Tarjoa lasagne vihreän salaatin kanssa.

Lue myös mehevän lasagnen salaisuudet! Parhaat lasagneohjeet perinteisen, kasvis- ja vegaanilasagnen tekoon

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuha-pinaattilasagne

X