Reseptit

Maissi-papusalaatti

Tässä salaatissa on mahtavaa Meksikon meininkiä. Pavuista ja maissista koottu salaatti tarjotaan nachojen kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk maissinjyviä
  • 1 prk mustia papuja
  • 2 tomaattia
  • 1–2 sellerinvartta
  • 1 chilinpalko
  • 1 makea sipuli
  • silputtua korianteria

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • suolaa, pippuria

Pinnalle

  • nachoksia

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta pavut. Viipaloi sellerinvarret. Silppua tomaatit ja chili. Viipaloi sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada tarjoilukulhoon.

2. Valmista salaattikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin sekaan vähän ennen tarjoamista. Lisää pinnalle karkeasti paloiteltuja nachoksia.

X