Reseptit

Mascarpone-kinuski-marjatorttu

Mascarpone-kinuski-marjatorttu valmistuu nopeasti. Tee keksipohja jääkaappiin odottamaan ja täytä torttu juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Keksipohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g sulatettua voita

Täyte

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 1/2 dl valmista kinuskikastiketta

Pinnalle

  • 400 g tuoreita marjoja (esim. mansikoita ja vadelmia)
  • tomusokeria
  • 1/2 dl valmista kinuskikastiketta

Valmistusohje

Mascarpone-kinuski-marjatorttu leivotaan helposti näin:

1. Murskaa keksit tasaiseksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n. 1,5 cm korkeuteen riittää). Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään.

2. Sekoita kulhossa mascarpone ja vispikerma varovasti tasaiseksi seokseksi. Lisää sokerit ja raastettu sitruunan kuori. Vaahdota seos sähkövatkaimella keskinopeudella paksuhkoksi vaahdoksi.

3. Irrota keksipohja varovasti irtopohjavuoasta ja nosta se tarjoiluvadille.

4. Levitä pohjalle kinuskikastike ja lusikoi päälle mascarponetäyte.

5. Koristele mascarpone-kinuski-marjatorttu marjoilla ja kinuskikastikkeella juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Marja-mascarponekakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Pääsiäiskakku – listasimme ohjeet pääsiäisen makeimpiin kakkuihin!

X