Mozzarella-mansikkasalaatti
Mozzarella-mansikkasalaatissa on välimerellinen twisti. Mozzarellan voi hyvin vaihtaa kermaisen pehmeään burratajuustoon ja verkkomelonin makeaan hunajameloniin.
Ainekset
Mozzarella-mansikkasalaatti
- 2 kpl mozzarella di bufala -juustoa
- 1 kerä rapeaa salaattia
- 3 dl mansikoita
- 1/2 verkkomelonia
- 1/2 ruukkua basilikaa ja/tai lehtipersiljaa
- mustia oliiveja
Leipämurut
- 2 viipaletta vaaleaa juurileipää
- 2 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- silputtua lehtipersiljaa ja basilikaa
Sitruskastike
- 1/2 dl appelsiinimehua
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Mozzarella-mansikkasalaatti tehdään helposti näin:
Mozzarella-mansikkasalaatti viimeistellään appelsiinimehuun tehdyllä salaatinkastikkeella.
1. Valmista ensin leipämuruseos. Hienonna yrtit. Murenna leivät kuorineen esimerkiksi tehosekoittimessa. Paista murut rapeiksi keskilämmöllä pannulla öljyssä. Puserra paistettujen leipämurujen sekaan valkosipuli ja lisää lopuksi hienonnetut yrtit.
2. Sekoita salaattikastike vastapuristetuista mehuista, öljystä ja mausteista.
3. Revi salaatti tarjoiluvadin pohjalle. Lisää päälle mozzarella joko kokonaisena tai paloina, viipaloidut mansikat, kuutioitu meloni, yrtit ja oliivit. Tarjoa mozzarellasalaatti, leipämurut ja kastike erikseen.
Saatat pitää myös mozzarella-yrttisalaatista, joka höystetään appelsiinikastikkeella, paahdetusta tomaatti-mozzarellasalaatista tai kesäisestä mustikka-mozzarellasalaatista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikka-halloumisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous