Reseptit

Myskikurpitsa-kookoskeitto

Samettinen myskikurpitsa-kookoskeitto hyväilee vatsaa ja makunystyröitä. Soppaan soseutetut pavut tekevät ateriasta ruokaisan.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Myskikurpitsa-kookoskeitto:

  • 1 (1 kg) myskikurpitsa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • n. 1/2 tuoretta chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tlk (280 g) kypsiä valkopapuja
  • 1 l vettä
  • 1 luomu kasvisliemikuutio
  • 2 dl kookosmaitoa

Limettijogurtti:

  • 2 dl soijajogurttia
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Pinnalle:

  • kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Myskikurpitsa-kookoskeitto tehdään helposti näin:

1. Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon. Poista siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Laita pätkä tuoretta chiliä, kurpitsa- ja sipulilohkot pellille leivinpaperin päälle, kurpitsat kuoripuoli alaspäin. Valuta öljy ja ripottele mausteet kasvisten päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

2. Sekoita limejogurtin ainekset ja laita jääkaappiin. Valuta pavut siivilässä ja laita kattilaan. Kumoa sipulit kattilaan ja koverra kurpitsat kuorestaan joukkoon. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä aineksia keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta myskikurpitsa-kookoskeitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Katso myös: Mausteinen kurpitsakeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kauden paras kurpitsakeitto ja 3 vinkkiä kurpitsan käsittelyyn

X