Näkkärisandwich
Näkkärisandwichin hummus valmistetaan proteiinipitoisesta maitorahkasta. Täytetyt näkkärit sopivat mainiosti syötäväksi salitreenin jälkeen.
Ainekset
- 8 näkkileipää
- 100 g kalkkunaleikkelettä
- 12 kirsikkatomaattia
- 1 dl korianterin tai basilikanlehtiä
- rouhaisu mustapippuria myllystä
Maitorahkahummus
- 250 g maitorahkaa
- 3 rkl tahinitahnaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 2 tl seesaminsiemenöljyä
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin maitorahkahummus. Sekoita kulhossa maitorahka, tahinitahna ja sitruunamehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää maitorahkaseoksen joukkoon. Mausta seesaminsiemenöljyllä ja suolalla.
2. Lusikoi maitorahkahummusta näkkileiville reippaasti. Annoksesta tulee reilusti hummusta. Loppu tahna säilyy jääkaapissa 2–3 vuorokautta.
3. Huuhtele ja viipaloi kirsikkatomaatit. Laita puolelle näkkäreistä kalkkunaleikkelettä ja kirsikkatomaatteja hummuksen päälle. Lisää vielä korianterin tai basilikanlehdet. Rouhaise päälle mustapippuria.
4. Laita loput näkkärit kansiksi täytettyjen näkkärien päälle. Syö heti tai pakkaa rasiaan. Jos näkkäriä ei syö heti täyttämisen jälkeen, näkkäri pehmenee hieman tahnan takia.
Lisää kivoja leipiä välipalaksi:
Parsaa, avokadoa ja maalaisleipää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous