Reseptit

Ohra-suppilovahverolisäke

Ohrasta ja suppilovahveroista syntyy herkullinen risoton omainen lisuke vaikkapa jauheliha-tai punajuuripihveille.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 0.5 l suppilovahveroita
  • muutama oksa tuoreita yrttejä (timjamia, basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen valko- tai mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan miedosti suolalla maustetussa vedessä.

2. Kuori ja hienonna sipuli, puhdista ja pilko suppilovahverot.

3. Kuullota sipuli öljyssä, lisää sienet ja haihduta liika neste pois.

4. Lisää kypsä, valutettu ohra, mausteet ja silputut yrtit.

5. Tarjoa ohra-suppilovahverolisäke vaikkapa punajuuripihvien kanssa.

430 kJ (100 kcal)/1 annos

Katso myös nämä reseptit:

Pyttipannu suppilovahveroista ja juureksista.

Sienipyttipannu

Sieni_vuohenjuustokaaryleet

Sienillä ja vuohenjuustolla täytetyt kaalikääryleet

783685-sienirosti.jpg

Sieni-perunarösti

Kotiliesi.fi: Sieni-kvinoasalaatti

X