Ohratto
Tarjoa ohratto sellaisenaan kasvisruokana tai liharuokien lisäkkeenä.
Ainekset
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl voita
- 2 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
- 2 porkkanaa
- 1 pieni palsternakka
- 1 sipuli
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 1 l vettä
- 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
- 1 tl suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 200 g herkkusieniä tai 20 g kuivattuja sieniä
- tuoretta salviaa tai basilikaa
Valmistusohje
1. Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasviksia muutamia minuutteja voi-öljyseoksessa kattilassa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Halutessasi voit korvata 1-2 dl vedestä valkoviinillä.
2. Kypsennä ohrattoa noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Paista viipaloidut herkkusienet pannulla kauniin ruskeiksi ja lisää valmiiseen ohratoon. Jos käytät ohrattoon kuivattuja sieniä, liota niitä lämpimässä vedessä ja lisää sienet kypsymään ruokaan jo kypsennyksen alkuvaiheessa. Silppua pinnalle tuoreyrttejä ja rouhi päälle mustapippuria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous